Og så var der hul igennem – noget om livet som sensitiv.

Først og fremmest; Tusind tak til jer, der stadig læser med!

Det blev til en noget sløvere start end håbet, da jeg som rigtig mange af jer derude, blev tacklet af væmmelig influenza.

Ikke alene blev jeg tacklet, men jeg var hundesyg i ca. en måned! Jeg gik på arbejde (aaaalt for meget!) og sov, indtil jeg var ved at skille ad.

Jeg endte med at ligge i min seng i lidt over en uge. Og jeg mener virkelig, at jeg lå i min seng. Jeg sov, drak vand og spiste sodavandsis. Det var, hvad jeg lavede. Jeg havde 40+ i feber og var i perioder næsten helt væk.

Da jeg stod op igen, 5 kg lettere end da jeg lagde mig, kunne jeg ikke finde min energi igen. Eller min appetit for den sags skyld.

Det har taget mig 2 måneder (!!) at komme op i gear igen og at få lysten til mad tilbage.

Jeg har brugt vores elskede kolonihave som en slags terapi til at finde mig selv igen. Og det virker!

I dag har jeg plantet krydderurter, små påskeliljer, hyacinter og en masse andet og i morgen skal jeg så/forspire.

11111962_10153750419988709_5237721812081320968_n

 

Jeg er så småt begyndt at sy igen og jeg glæder mig rigtig meget til at vise jer, hvad jeg har på tegnebrættet/klippebordet/vælg selv af fine ting og sager til foråret/sommeren – og så er der et nyt projekt i støbeskeen, som jeg rigtig gerne vil fortælle en masse om, men som jeg må vente med, indtil de sidste detaljer er kommet på plads! 😉

 

 

 

Making of the Little Black Jacket

Fashion fades, only style remains the same. – Coco Chanel.

 

Er det ikke fantastisk!?!

Det første kult-item, jeg forelskede mig i, da jeg begyndte at interessere mig for mode og syning, var Chanels udødelige klassiker; Den lille sorte. Ikke kjolen, men jakken, forståes. Ikke at jeg ikke synes, at Den Lille Sorte kjole er interessant (den kommer vi til i en anden post, det lover jeg!), men jeg har altid været fascineret af Chaneljakkens alsidighed, både når det kommer til at klæde forskellige outfits, men også det, at den faktisk klæder de fleste.

At jeg nok aldrig får råd til en original Chaneljakke, er rimelig sikkert (og dog, man skal jo aldrig sige aldrig, meeeeen…nevermind), men så er der jo bare så meget mere, der taler for, at jeg bliver nødt til at lave en jakke i samme stil – helt selv. Eller i hvert fald næsten helt selv. Jeg har testet et par forskellige mønstre af og har stadig en debat kørende i baghovedet om, hvilken model, der har den bedste pasform. Mere om det, når jeg går i gang med selve jakken.

Jeg er pt. nået så langt i processen, at jeg er begyndt at samle materialer ind til at lave min egen trim (det lir, der sidder i kanten og på lommerne). Jeg har bla. fået noget garn hjem fra Tyrkiet, som jeg vil forsøge med.

Amazing, right?!

The first cult item I fell in love with, was the Chanel jacket. I love the functionality and the fact that it suits most female frames. I will probably never be able to afford an original, so I’m planning on making my own version.

So far I’ve testet a few patterns and I’m still debating which one to choose. I’ve also started gathering different materials for making my own trim. Among other things I’ve purchased some yarn from Turkey which I intend to test-braid soon.

Sweatshirts

Jeg har syet mig 2 sweatshirts, som jeg faktisk er ret vild med. De er bløde, lækre og fremfor alt; varme! Desuden er disse bluser en fantastisk måde at få brugt sine rester på!

Jeg har brugt mønster nr. 23087 view. B. Begge bluser er syet op i str. 38. Links til stoffet, samt prisberegning*, kommer til sidst i indlægget.

*Jeg beregner prisen udfra, hvad jeg har betalt for stof/mønster. Bruger jeg et mønster mere end en gang, er mønsteret regnet med i første opsyning.

Bluse A.

1-1

 

 

Bluse B.

2-2

 

Til bluse A. er der brugt :

Pris i alt: kr. 219,84.

Til bluse B. er der brugt:

  • Mønster
  • 65 cm isoli (lignende her) – til for/bagstykke – kr. 61,96
  • en stump faux skind fra en gammel jakke, jeg havde liggende – til skulderstykkerne
  • 75 cm let isoli – til ærmerne – kr. 74,96
  • 50 cm luksus rib – kr. 44,97

Pris i alt: kr.181,89

Skulderstykkerne er riet ovenpå forstykket, i sømrummet, og derefter behandlet som eet lag.

My 2 new sweatshirts. A great way to stay warm during the winter and to use up all your fabric scraps.