Vinterfrakke part II

Det går langsomt, men fremad! Sådan kan frakkeprocessen vist bedst beskrives.

Jeg var igen i går hos min veninde K. for at sy frakke. Denne gang har jeg fået taget lidt billeder.

Jeg havde klippet mønsterdelene i vaske staut hjemmefra, så alt jeg manglede var at klippe delene i stof.

Med gru kunne jeg konstatere, at jeg havde købt for lidt! Øv med øv på! Men,men, men … når gode dyr er allermest rådne, så man finde det gode i en øv-situation. Jeg har fået bestilt stoffet, så jeg har det inden næste tirsdag, hvor vi skal sy igen, så i mellemtiden kan jeg nå at få gjort det allerede klippede stykker klar. Mere om det længere nede

IMG_2394

 

Jeg er vild med stoffets look – men ak! Jeg er ikke specielt vild med at klippe i det. Det trævlede hele vildt, fra første sekund, saksen blev sat i. Men hvad .. så længe den færdige jakke spiller, så er det jo bare en del af oplevelsen … og det er SÅ.BLØDT! 😉

 

 

IMG_2395

 

En belægning og lidt trævlekant (det bliver værre!)

 

IMG_2397

 

Så blev der syet staut fast på yderstof – nævnte jeg, at det trævler helt vildt? …

IMG_2398

 

… Faktisk så vildt, at jeg har valgt at zig-zagge hele vejen rundt i kanten på ALLE stykker. Så må vi håbe, at stoffet forbliver et stykke.

Indtil videre synes jeg, at det fungerer meget godt med mellemforing. Havde jakken ikke været med så mange gennemskæringer mønster-wise, så havde jeg nok valgt at quilte dele af den, da jeg er i tvivl om, om stoffet på sigt vil komme til at give sig for meget i forhold til stauten. I virkeligheden er jeg nok stadig lidt i tænkeboks om hvorvidt jeg skal quilte lidt her også …. men, vi må se.

Ud over klipning (og syning af stautmodel med tilhørende tilretning på K.) fik vi snakket og hygget en masse, Det er hyggeligt at sy, men det er rigtig hyggeligt at være 2, der syer! Så vi har allerede aftalt, at vi selvfølgelig fortsætter, når frakkerne engang er færdige. :-)

Vinterfrakke part I

Efter færdiggørelse af gallakjolen, har jeg haft enormt meget lyst til at kaste mig videre ud i et kæmpeprojekt.

Jeg har derfor klippet og prøveopsyet en stautmodel på en vinterfrakke.

De sidste par år har det kløet i mine fingre for at sy en frakke, så snart sommerferien var slut, men jeg er aldrig nået videre end idéplan, da der altid er kommet et eller andet, der har spist min tid.

I år skal det være!! Jeg har købt stof, fundet knapper (i min kasse, hvor mangt en knapsamling har endt sine dage), syet stautmodel OG aftalt med min dejlige veninde (og butikschef, som har haft samme dilemma som jeg), at vi det næste stykke tid mødes én gang om ugen efter arbejde og syer frakke.

Jeg hentede K. efter arbejde i Tirsdags og vi kørte hjem til hende, hvor vi fik noget mad og så gik i systuen (hvor jeg glemte at tage billeder – d’oh!)

Jeg havde tegnet mønsteret af hjemmefra, da jeg havde fri, så jeg klippede stautmodel, imens hun fandt stof og mønster.

IMG_2368

 

Jeg syede denne i en str. 40, og det var minimalt, hvad der skulle laves af tilretninger. Det eneste, der egentlig skulle tages lidt af, var rygbredden, hvilket er en standardtilretning i min verden, og så hapsede vi 23 (!!) cm af længden. Jeg er 177 cm høj og alligevel nåede underkanten af frakken næsten mine knæ, og det ødelagde lidt den der 60’er-feel, som både mønster og stof giver mig. Mønsteret er fra BurdaStyle 9/2012 model 102.

IMG_2369

 

Yderstoffet er fundet i Stof2000 og er 80% uld og 20% polyester. Jeg er vild med farvekombinationen og med, at stoffet er SÅ blødt!

Jeg planlægger at mellemfore/stabilisere stoffet med staut, Man kunne gøre det med uldflannel, men jeg satser på, at der er nok varme i stoffet. Grunden til, at jeg har valgt at sy et mellemfoer i er primært for at give stoffet noget krop/hold, da det er meget løstvævet. Jeg bruger ikke almindeligt mellemfoer, da modellen har et skræddersyet look og jeg synes, at det vil ødelægge de skarpe linier, med det bløde look, som almindeligt mellemfoer ville give.

Der findes mange gode tutorials rundt omkring på denne teknik (interlining på engelsk), men jeg er rigtig glad for denne fra Colette Patterns.

Jeg er lidt splittet i forhold til foer. Jeg æææælsker satinfoer – det er SÅ fint, men acetatfoer er bare nemt, så det ender det nok med. Farvevalget havner helt sikkert på den sorte, da det er min go-to-farve og det passer til både knapper og yderstof.

Nok om frakke for denne gang.

Jeg har i det sidste halve år, haft en ustyrlig trang til at ændre mit hjem/min boform!

Jeg bor pt. i en 2-værelses lejlighed på små 70 kvm, hvilket under normale omstændigheder er en rigtig god størrelse til en husstand på en, men når man er bidt af en gal symaskine, så er der aldrig nok plads. Aldrig.

Derfor valgte jeg i foråret at sløjfe mit soveværelse. Eller soveværelse var det var i virkeligheden ikke. Det var nok mest af alt en systue med en dobbelt seng i det ene hjørne, men i hvert fald; Jeg valgte at smide min seng væk, få en 90×200 og rykke i stuen.

Fedt med en masse arbejdsplads og muligheden for at lukke døren indtil, hvad der til tider bedst kan beskrives som kaos!!!

MEN HOV! At have både stue og soveværelse med hvad dertil hører af gadgets og nips på max. 25 kvm, den havde jeg ikke helt tænkt igennem!

Resultatet er blevet, at jeg har sat min sofa til salg, har foræret min sofabord væk, tømt kommoden og dømt den til alderdom i Notten og er begyndt at spare op til en sovesofa.

Med fare for at lyde som en kliché af de helt vilde, så er der altså et eller andet befriende over at skille sig af med store ting, som ikke bliver brugt og bare står og fylder.

Endvidere har jeg foræret mig selv et garderobeskab fra IKEA – fordi jeg manglede et og fordi det var det pæneste, jeg kunne finde. Dette bor dog i systuen.

Jeg er nået til at skulle finde en farveskala til mit nye leverum. Jeg har lavet et – hvad skal vi kalde det? – moodboard-foto?! U., som er grafiker, mener, at den kombi jeg har valgt, er helt skudt af, men jeg må tilstå, at jeg faktisk er lidt vild med den! Den er blød og varm og lys og lækker! Hvad synes du? Har jeg ramt helt ved siden af?IMG_2340

Det quiltede i bunden er et stykke af en vare, som var i vores sommerkollektion. Der er stof på begge sider, så det var forbundet med minimalt arbejde at fremtrylle en lækker plaid.

Jeg glæder mig til at vise mere, når jeg kommer lidt videre og jeg glæder mig til at høre, hvad DU synes! :-)