Vinterfrakke part II

Det går langsomt, men fremad! Sådan kan frakkeprocessen vist bedst beskrives.

Jeg var igen i går hos min veninde K. for at sy frakke. Denne gang har jeg fået taget lidt billeder.

Jeg havde klippet mønsterdelene i vaske staut hjemmefra, så alt jeg manglede var at klippe delene i stof.

Med gru kunne jeg konstatere, at jeg havde købt for lidt! Øv med øv på! Men,men, men … når gode dyr er allermest rådne, så man finde det gode i en øv-situation. Jeg har fået bestilt stoffet, så jeg har det inden næste tirsdag, hvor vi skal sy igen, så i mellemtiden kan jeg nå at få gjort det allerede klippede stykker klar. Mere om det længere nede

IMG_2394

 

Jeg er vild med stoffets look – men ak! Jeg er ikke specielt vild med at klippe i det. Det trævlede hele vildt, fra første sekund, saksen blev sat i. Men hvad .. så længe den færdige jakke spiller, så er det jo bare en del af oplevelsen … og det er SÅ.BLØDT! 😉

 

 

IMG_2395

 

En belægning og lidt trævlekant (det bliver værre!)

 

IMG_2397

 

Så blev der syet staut fast på yderstof – nævnte jeg, at det trævler helt vildt? …

IMG_2398

 

… Faktisk så vildt, at jeg har valgt at zig-zagge hele vejen rundt i kanten på ALLE stykker. Så må vi håbe, at stoffet forbliver et stykke.

Indtil videre synes jeg, at det fungerer meget godt med mellemforing. Havde jakken ikke været med så mange gennemskæringer mønster-wise, så havde jeg nok valgt at quilte dele af den, da jeg er i tvivl om, om stoffet på sigt vil komme til at give sig for meget i forhold til stauten. I virkeligheden er jeg nok stadig lidt i tænkeboks om hvorvidt jeg skal quilte lidt her også …. men, vi må se.

Ud over klipning (og syning af stautmodel med tilhørende tilretning på K.) fik vi snakket og hygget en masse, Det er hyggeligt at sy, men det er rigtig hyggeligt at være 2, der syer! Så vi har allerede aftalt, at vi selvfølgelig fortsætter, når frakkerne engang er færdige. :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>