Making of the Little Black Jacket

Fashion fades, only style remains the same. – Coco Chanel.

 

Er det ikke fantastisk!?!

Det første kult-item, jeg forelskede mig i, da jeg begyndte at interessere mig for mode og syning, var Chanels udødelige klassiker; Den lille sorte. Ikke kjolen, men jakken, forståes. Ikke at jeg ikke synes, at Den Lille Sorte kjole er interessant (den kommer vi til i en anden post, det lover jeg!), men jeg har altid været fascineret af Chaneljakkens alsidighed, både når det kommer til at klæde forskellige outfits, men også det, at den faktisk klæder de fleste.

At jeg nok aldrig får råd til en original Chaneljakke, er rimelig sikkert (og dog, man skal jo aldrig sige aldrig, meeeeen…nevermind), men så er der jo bare så meget mere, der taler for, at jeg bliver nødt til at lave en jakke i samme stil – helt selv. Eller i hvert fald næsten helt selv. Jeg har testet et par forskellige mønstre af og har stadig en debat kørende i baghovedet om, hvilken model, der har den bedste pasform. Mere om det, når jeg går i gang med selve jakken.

Jeg er pt. nået så langt i processen, at jeg er begyndt at samle materialer ind til at lave min egen trim (det lir, der sidder i kanten og på lommerne). Jeg har bla. fået noget garn hjem fra Tyrkiet, som jeg vil forsøge med.

Amazing, right?!

The first cult item I fell in love with, was the Chanel jacket. I love the functionality and the fact that it suits most female frames. I will probably never be able to afford an original, so I’m planning on making my own version.

So far I’ve testet a few patterns and I’m still debating which one to choose. I’ve also started gathering different materials for making my own trim. Among other things I’ve purchased some yarn from Turkey which I intend to test-braid soon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>